Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Reset
Reset

Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK  22 IV

WTOREK 23 IV

ŚRODA  24 IV

CZWARTEK 25 IV

PIĄTEK 26 IV

ŚNIADANIE

płatki kukurydziane i

miodowe 1

mleko 7

chleb kornel 1

masło 7

polędwica sopocka

papryka

herbata z cytryną

kakao 7

bułka wrocławska 1

masło 7,

parówka wieprzowa

ketchup

 

płatki owsiane 1

mleko 7,

chleb pszenno- żytni 1

masło 7,

pasta z soczewicy i suszonych pomidorów

mięta

 

płatki kukurydziane

i czekoladowe 1

mleko 7

kajzerka  1

masło 7

jajko na twardo 3

ogórek zielony

rumianek

 

mleko waniliowe 7

bułka wrocławska 1

masło7

ser biały 7

dżem wiśniowy

 

ZUPA I OWOCE

zupa neapolitanka z makaronem 1,3,7,9

jabłko

zupa ogórkowa7,9

banan

 

zupa z białej fasoli z kiełbaską 9

gruszka

 

 

barszcz czerwony z  ziemniakami 7,9

kiwi

zupa koperkowa 9

mix owoców z pomarańczą

 

 

DRUGIE DANIE

pulpet wieprzowy w sosie musztardowym 1,3

kasza kuskus 1

sałata lodowa z jogurtem 7

 

woda/kompot owocowy( malina, porzeczka, agrest, śliwka, truskawka)

 

nugetsy z kurczaka 1,3

ziemniaki

mizeria 7

 

woda/kompot owocowy( malina, porzeczka, agrest, śliwka, truskawka)

 

makaron kokardki z serkiem waniliowym i musem truskawkowym 1,3,7

 

woda/kompot owocowy( malina, porzeczka, agrest, śliwka, truskawka, rabarbar)

 

pieczeń z szynki wieprzowej

kasza jęczmienna 1

buraczki zasmażane

 

woda/kompot owocowy( malina, porzeczka, agrest ,śliwka, truskawka)

 

 

 

 

paluszki rybne 3,4,7

ziemniaki

surówka z kapusty kiszonej

 

 

woda/kompot owocowy( malina, porzeczka, agrest, śliwka, truskawka, rabarbar)

 

 

 

 

PODWIECZOREK

kisiel brzoskwiniowy

biszkopty 1,3

herbata truskawkowa

 

tosty z serem żółtym i salami 1,3,7

herbata owoce leśne

grahamka 1

masło 7

kiełbasa krakowska

pomidor

herbata wiśniowa

ciasto drożdżowe z kruszonką 1,3,7

mleko waniliowe 7

 

kanapka z indykiem faszerowanym i sałatą 1,7

bawarka 7

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-04-19 20:48:59
Ilość wyświetleń: 7570

Dzieciństwo to miejsce, gdzie mieszka się przez całe życie.

Rosa Montero
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Logo Facebook
Facebook